DESPRE CIORAPI COMPRESIVI

Indicatie

Asta înseamnă că tu poți avea o zi normală la birou, fără să îți faci griji de faptul că picioarele tale se vor umfla sau că te vei plânge de dureri la nivelul acestora seara când ajungi acasă. Sunt ideali atât pentru persoanele care au un job ce presupune lucrul în picioare sau din contră, stau mult pe scaun, la birou  cât și pentru femeile însărcinate ori în călătorii cand mergem multe ore cu avionul, mașina. Tehnica medicală a revoluționat aceste produse, de aceea, astăzi îți poți cumpăra imediat de pe net produsul dorit. Însă pentru a ști că faci alegerea cea mai inspirată, este important să știi ce anume vrei de la o pereche foarte bună de ciorapi compresivi. Iată câteva lucruri de care tu trebuie să ții cont:

Eficiența

O pereche de ciorapi compresivi utilă trebuie să îți ofere soluția pentru o sumă de probleme medicale cu care te confrunți. De aceea, înainte de a comanda produsul, este recomandat să citești cu atenție descrierea acestuia și să te convingi de faptul că te pot ajuta cu adevărat. Ciorapii medicinali trebuie să fie realizați din fibre rezistente,  (sa nu contina lycra, nylon) ce stimulează circulația sângelui. De asemenea, trebuie să reducă senzația de oboseală și de greutate a picioarelor. Prevenția și tratarea bolilor varicoase trebuie să fie încă un punct pe lista de probleme pentru care o pereche de ciorapi compresivi pot fi o soluție.

Confort

Nu trebuie sa ignori acest aspect, atunci când intri pe net pentru a-ți cumpăra o pereche de ciorapi medicinali. Pentru că trebuie să îi porți câteodată chiar mai mult de 10 ore, fii sigură că sunt realizați din fibre de calitate, ce permit piciorului să respire corespunzător, fie că afară este primăvară, vară, toamnă sau iarnă. Indiferent de forma (până la genunchi, până la coapsă, tip pantalon) sau de mărimea (S, M, L, XL, XXL, XXXL ) ciorapilor compresivi, aceștia trebuie să se muleze foarte bine pe picior, fiind cât mai discreți posibil.

Mărimea potrivită

Dacă vrei să fii sigură de faptul că îți comanzi măsura potrivită de ciorapi compresivi, trebuie să ții cont de câteva reguli. În primul rând, trebuie să îți măsori piciorul dis de dimineață, după ce te-ai trezit. Motivul este extrem de simplu: la primele ore la dimineții piciorul este odihnit, deci nu umflat. Locul în care trebuie să măsori glezna este deasupra maleolei. De asemenea, locul corect în care trebuie să măsori gamba este în punctul sau cel mai gros. Un astfel de produs vine în mai multe nuanțe: bej si negru, cu varf deschis la degete sau cu varf inchis la degete, de aceea, îi poți asorta la ținuta pe care o alegi, indiferent de sezon.

Sugestie :pentru acele persoane care poarta pentru prima data ciorapi compresivi ar fi bine sa achizitioneze cu o marime mai mare decat cea masurata pentru a fi mai prietenoasa acomodarea la imbracare .

Accesati linkul pentru o mai buna intelegere a modului de imbracare al ciorapilor compresivi.

https://www.youtube.com/watch?v=iq_ZItsOrqU&ab_channel=CatenaPascuPas

Acum știi care sunt detaliile cărora trebuie sa le acorzi atenție , atunci când vrei să alegi perechea potrivită de ciorapi compresivi. Confortul acestora este extrem de important, pentru că există situații în care poți purta chiar și o zi întreagă. Mai mult decât atât, adaptabilitatea lor la ținutele de zi și de noapte îți oferă șansa de a-i asorta la orice ținuta vrei, fie că e vară (SCUDOTEX ) sau iarnă ( ELASTOFIT, RAYAT ) . Nu în cele din urmă, utilitatea unui astfel de produs este poate cel mai important aspect – trebuie să îți garanteze ameliorarea durerilor de picioare și evitarea unor afecțiuni ce îți pot afecta mersul și confortul (varice, edeme).

Inlocuirea ciorapilor compresivi ar trebui făcută la un interval de 4-6 luni, deoarece în timp intervine uzura și proprietățile de susținere și elasticitate sunt diminuate.

ÎNSCRIETE-TE LA NEWSLETTER

*Abonează-te acum ca să primești cele mai noi oferte, noutăți și stiri.