DESPRE INCALTAMINTE MEDICALA

Indicatii

In cazul in care doriti sa va cumparati o pereche de pantofi, pentru ca marimea aleasa sa fie cea de care aveti nevoie, este necesar sa va masurati inainte talpa piciorului iar comanda sa fie facuta dupa ce ati corelat masuratoarea cu numerele europene. Este foarte important ca incaltamintea sa se potriveasca perfect piciorului, sa nu fie prea scurta, prea ingusta sau prea lunga. Pentru a obtine confortul dorit, trebuie sa tineti cont de faptul ca lungimea ideala a pantofului este cu jumatate de centimetru mai mare decat lungimea talpii piciorului dumneavoastra.

Incaltamintea de calitate nu cedeaza din punct de vedere al lungimii, dar in latime poate ceda cu 3 pana la 5 milimetri. Un alt aspect important de retinut atunci cand ne alegem incaltamintea este acela ca picioarele nu sunt egale in lungime si latime, de aceea este esential sa masuram ambele picioare si sa consideram ca marime finala pe cea a piciorului mai lung. Daca incaltamintea pe care o alegeti nu are marimea potrivita, atat piciorul cat si intregul organism pot avea de suferit. Incaltamintea prea larga poate genera de asemenea probleme si disconfort, nu numai cea stramta.

Puneti o coala de hartie pe podea si asezati talpa piciorului, cu o soseta similara celei cu care va fi purtata incaltamintea. In cazul sandalelor si a sabotilor de vara care se poarta fara soseta, masurarea o veti face pe piciorul gol. Stati in pozitie verticala si rugati pe cineva sa traseze cu un creion pe foaie intreg conturul talpii dumneavoastra. Creionul trebuie tinut in pozitie verticala in timpul trasarii, pentru ca varful acestuia sa nu intre sub conturul talpii. Apoi, folosind un liniar, masurati in centimetri cea mai lunga lungime a talpii.

Cum masor talpa piciorului?

Pentru a afla marimea corecta a piciorului, va trebui sa masurati lungimea reala a talpii:

Picioarele nu ne sunt egale atat ca lungime, cat si latime (grosime). Este indicata masurarea ambelor picioare, iar masura finala este cea a piciorului cel mai lung (daca este cazul).

ÎNSCRIETE-TE LA NEWSLETTER

*Abonează-te acum ca să primești cele mai noi oferte, noutăți și stiri.